piatok 13. apríla 2018

Moje chilli 2018

Minuly rok bol prvý, kedy som mal k dispozícii skutočnú záhradku a nestrkal som rajčiny medzi tuje a okrasné trávy, ale o tom niekedy inokedy. Skrátka dostal som sa k priestoru, kde som zrazu mohol splniť moje platonické sny o pestovaní chilli papričiek. Už nejaký čas som bol očarený rozmanitosťou plodov, farieb, palivostí a bol som odhodlaný skúsiť všetko, čo sa dalo zohnať :-)

Moje úspechy aj neúspechy môžete nájsť na https://www.chilli-forum.cz/topic4767.html . Diskusné fórum https://www.chilli-forum.cz/ odporúčam každému, kto sa zaujíma o pestovanie chilli a potrebuje poradiť alebo získať informácie od iných pestovateľov.

Takže minulý rok som sa vybláznil, co sa týka počtu odrôd, mal som toho fakt veľa, od okrasiek, cez jalapena, ajiny (pineapple aj charapita), habanera, aj superhoty. Hľadal som čo mi vyhovuje a chcel som skúsiť všetko.

Tento rok uz triezviem, vidim to tak na jalapena, habanera, aji, peito, jedna moruga, boc, rawit, tabasco a naganero, mozno rocoto. Dokopy max 30 rastliniek aj s nejakymi sladkymi.

Co sa tyka vysevu, asi budem pouzivat jiffy a kokosove tablety. Mam dva homemade growboxy kde svietim ziarivkami 6500K.

Minuly rok som mal superhoty, ajiny a habanera v 10L kvetinacoch, ktore boli zasadene v zahone, ale asi sa na to vykaslem a asi pojde vsetko rovno do zahona.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára