streda 26. augusta 2020

Onion pickles (nakladaná cibuľa)


Popri krátko kvasenej zelenine som nedávno objavil aj čaro nakladanej cibule. Recept je jednoduchý a nakoľko neprechádza kvasením, o 24 hodín máte dobrotu k dispozícii. Odporúčam.Pripravíme si:

  • pol kila červenej cibule 
  • šálku vody
  • štvrť šálky jablčného octu
  • lyžičku soli
  • lyžičku cukru
  • korenie
  • 15 minút svojho drahocenného času
Cibuľu pokrájame na úzke mesiačiky, na minútu zalejeme vriacou vodou a následne natlačíme do nádoby. 
Z vody, octu, soli a cukru pripravíme nálev. Nepotrebujeme ho prevárať ani žiadne podobné strácanie času, ide hlavne o to, aby sa soľ a cukor rozpustili. Do nálevu pridáme korenie podľa chuti, buď pár zrniek čierneho, alebo horčičné semienka, nové korenie, alebo chilli... Podľa toho, akú príchuť máte radi, alebo chcete ako novú vyskúšať.
Zalejeme, uzavrieme. Ako som spomínal ,táto dobrota nekvasí, takže šup s ňou do chladničky a na druhý deň je pripravená ku konzumácii. Cibuľa stratila ostrosť a príjemná sladko-kyslá chuť osloví každého. Farebne je výsledný produkt tiež veľmi vkusný.
Odporúčam ku tacos, na hamburger, ako príloha namiesto čalamády, k hummusu, na maslový chlieb... Možnosti sú nekonečné. 
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára