Ponúkam svoj recept na zeleninovo-klobásovú dobrotu, ktorú zvládne každý - a celá rodina mu následne bude ďakovať a oblizovať sa až za ušami 😋
Budeme potrebovať:
- lístkové cesto
- 250 g syra
- cibuľu
- mrazenú kukuricu
- mrazený hrášok
- dve vajcia
- prešovský kabanos, alebo podobnú klobásu
- trochu masla
- soľ, korenie
Osobne používam najradšej lístkové cesto, ktoré je predpripravené spolu s papierom na pečenie a netreba ho spracovávať. Na značke až tak nezáleží, všetci majú podobnú receptúru a nenašiel som medzi nimi zásadné rozdiely. Pre istotu kúpte dve alebo tri, jedno je málo. Ale v prípade núdze som už použil aj lístkové cesto v kocke, pár minút s valčekom a dalo sa s ním pracovať.
Syr nastrúhame na strúhadle, či jemnom, alebo hrubšom až tak nezáleží. V konečnom výsledku sa aj tak pri pečení roztopí. Podobne až tak veľmi nezáleží na druhu syra, gouda, ementál a podobné poslúžia veľmi dobre.
Syr, cibuľa, hrášok, kukurica, dve vajcia a soľ sa stretnú v jednej mise, kde ich dôkladne premiešame. Tu môžeme kľudne zaimprovizovať a primiešať napríklad nadrobno pokrájanú slaninu.
Ak sa niekde nafúkne, alebo nebodaj z neho vytečú dobroty zvnútra, je to len nepodstatná chybička krásy.
A je hotovo!
...až mi slinky tečú 😋
Žiaľ, musíme nechať dobrotu vychladnúť.
Táto dobrota sa samozrejme dá robiť aj bez mäsových prísad. Kabanos by som napríklad nahradil brokolicou alebo predvarenou mrkvou a syr by som skúsil dať údený. Určite by bola zaujímavá kombinácia s krájanou kapustou.. Ale tí, čo mäso obmedzujú vedia poradiť lepšie než ja 😉
Prajem dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára