pondelok 30. decembra 2019

Domáci hummus

Táto zdravá pochúťka zo Stredného východu si k nám našla cestu nie len v ponuke reštaurácií a racio kútikov v obchodoch. Môžeme si ho vyrobiť aj sami doma, ponúkam recept ako ho pripravujem ja.

Potrebné suroviny:
  • sterilizovaný cícer - nájdete ho zvyčajne v konzerve, ja som použil takú, v ktorej bolo 240 g cíceru. Nálev si uchovajte, zíde sa pri mixovaní.
  • tahini pasta - toto je už menej obvyklá prísada, ale v ponuke ju dnes má každý väčší obchod, potrebujeme 2 polievkové lyžice. Zbytok v chladničke vydrží aj niekoľko mesiacov.
  • 1-3 strúčiky cesnaku, ako komu chutí
  • polievková lyžica citrónovej šťavy
  • polievková lyžica olivového oleja
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
Všetky prísady dáme do mixéra a rozmixujeme na konzistenciu redšej pomazánky. Úprimne, nášmu domácemu mixéru som nedôveroval, tak som použil ponorný mixér. Hneď sa ukázalo, že k prísadám chýba niečo na zriedenie - a tu sa mi zišiel nálev zo konzervy.

Recept je jednoduchý, rýchly a zdravý 😋
Ideálny je na večeru s rajčinami, paprikou, uhorkami, syrom, šunkou, vajíčkami a podobne. Vôbec mi k nemu nechýba pečivo, som príjemne sýty, tak akurát na kľudný spánok.

---
A ešte poznámka pod čiarou - klasické dôsledky konzumácie strukovín som nepostrehol 😉

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára